Privatnost podataka

Poštovani članovi Hrvatskog društva za zaštitu od zračenja,

Vjerujemo da ste upoznati sa novom Općom odredbom o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – “GDPR”), koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. Kako bismo mogli djelovati u skladu GDPR zahtjevima o suglasnosti, dužni smo prikupiti potvrde naših korisnika o suglasnosti s primanjem naših obavijesti putem e-maila.

Prilikom učlanjenja u Hrvatsko društvo za zaštitu od zračenja prema Zakonu o udrugama (Zakon o udrugama, NN 74/14, 70/17 – na snazi od 01.10.2014.) prikupili smo potrebne osobne podatke koji uključuju ime, prezime, datum i mjesto rođenja, OIB, e-mail adresu, tvrtku zaposlenja, adresu tvrtke zaposlenje, stručnu spremu. Vaši osobni podaci su pohranjeni u pisanom obliku (Pristupnica) u prostorijama Društva kao i u elektroničkoj formi na računalu. Pristup podacima imaju samo ovlaštene osobe društva (predsjednica i tajnica društva). Vaši osobni podaci neće biti korišteni u druge svrhe osim za evidenciju članstva u HDZZ-u i neće biti ustupljeni trećim stranama.

Ukoliko ste član, u svakom trenutku možete zatražiti mijenjanje, dodavanje ili brisanje podataka koje dijelite s nama, osim onoga što je obavezno prema navedenom Zakonu o udrugama.

Na osnovi prikupljenih adresa elektroničke pošte pripremljena je mailing lista članova društva, na koju predsjednica i tajnica šalju obavijesti zanimljive članovima. Ako i ubuduće želite primati naše obavijesti molimo Vas da nam potvrdite svoju suglasnost.