11. Simpozij HDZZ-a – izvještaj

11. simpozij Hrvatskog društva za zaštitu od zračenja (HDZZ) s međunarodnim sudjelovanjem i s radnim naslovom „Etika i kultura u zaštiti od zračenja“ održan je u Osijeku od 5. do 7. travnja 2017. Osijek je po prvi put bio domaćin simpoziju HDZZ-a. Skup je organizirao HDZZ uz pomoć suorganizatora Odjela za fiziku Sveučilišta u Osijeku (OF UNIOS), Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada (IMI), Instituta Ruđer Bošković (IRB) te Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost (DZRNS).

Predsjednici Organizacijskog i Znanstvenog odbora bili su Marina Poje Sovilj i Vanja Radolić s Odjela za fiziku Sveučilišta u Osijeku. Svoj doprinos uspješnosti simpozija dali su i sponzori: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Osječko-baranjska županija, Jadransko osiguranje d.d. (podružnica Osijek), Ruđer Medikol ciklotron d.o.o., Varian medical systems, BISS d.o.o., Saponia i Atlantic grupa, na čemu im se i ovim putem zahvaljujemo.

Ovogodišnji Simpozij održan je pod pokroviteljstvom čak četiri ministarstava: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Na skupu je sudjelovalo 90 sudionika: 70 sudionika iz domaćih znanstveno-istraživačkih i državnih institucija, sveučilišta, zdravstva i gospodarstva te 20 sudionika iz inozemstva (predstavnici iz Crne Gore, Danske, Mađarske, Slovenije, Srbije, i Rumunjske).

Više u izvještaju…